Archieven

Categorieën

Meta

Archives

  • Home
  • Over Gert Smilde

Over Gert Smilde

Ruim twintig jaar houd ik mij bezig met fotografie. Mijn interesse in fotografie is breed, maar één van de mooiste aspecten van fotografie vind ik het maken van portretten. Een mens of mensen fotograferen is mooi en boeiend. Ieder mens is uniek en het is mooi om iemand te portretteren zoals ze echt zijn. Mensen die ik heb gefotografeerd zijn na het zien van de beelden enthousiast, dat geeft een mij voldaan gevoel en geeft mij positieve energie. Foto’s maak ik met een full frame systeemcamera en full frame spiegelreflex camera.

Ruim 5 jaar is luchtfotografie een onderdeel geworden van mijn passie. Sinds 1 januari 2021 is de drone wetgeving gewijzigd en moeten piloten in het bezit zijn van een licentie. Ik heb een opleiding gedaan en ben nu een piloot van een onbemande luchtvaartuig tot 4 kg en geregistreerd bij RDW en EASA in de categorie A1, A2 en A3. De foto’s maak ik met een drone die een camera heeft van 20 megapixel met een 1” CMOS-sensor.

Sinds begin 2023 ben ik cameraman bij RTV Vechtdal. Ik lever dronebeelden aan zodat zij deze kunnen editen bij bepaalde verslaggeving.

Naast het maken van luchtfoto’s maak ik bewegende beelden vanuit de lucht. De beelden die worden gemaakt zijn van uitstekende kwaliteit, en kan in full hd in 120fps, 60 fps 4k, 30 fps in 5,4k. Dit alles wordt gemonteerd in programma’s van Adobe.